UnMesajPentruRomania se muta pe un nou canal YouTube


Pentru cei care ne urmariti postarile de pe canalul YouTube "UnMesajPentruRomania", dorim sa va anuntam ca datorita unor probleme tehnice, ne mutam pe un nou canal YouTube, cu numele: "Un Mesaj Pentru Romania". Videourile de pe vechiul canal vor fi incarcate pe noul canal, urmand ca de acum incolo noile videouri sa fie postate pe noul canal.
 
Asadar, pentru a ne putea urmari postarile in continuare, va rugam sa va abonati la canalul: https://www.youtube.com/channel/UCIw2R0Dux4YLk3xQ8nXuohQ 

Va multumim! Dumnezeu sa va binecuvanteze!


Un Mesaj Pentru Romania

Medota Biblică de Evanghelizare - Martyn Lloyd-Jones

După cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toți s-au abătut și au ajuns niște netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar. Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înșele; sub buze au venin de aspidă; gura le este plină de blestem și de amărăciune; au picioarele grabnice să verse sânge; prăpădul și pustiirea sunt pe drumul lor; nu cunosc calea păcii; frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor.”

Trebuie să facem evanghelizare [cum o face Pavel], pentru că evanghelizarea înseamnă nu doar să faci o afirmație pozitivă despre puterea Evangheliei; noi le arătăm oamnilor nevoia de Evanghelie. Altfel spus, trebuie să existe atât o convingere în privința păcatului cât și o manifestare a mântuirii, și nu există multe pasaje în Scriptură în care natura groaznică  și caracterul păcatului să  fie mai puternic evidențiate decât sunt în această secțiune. Observați în acest sens metoda apostolică. După ce a făcut afirmația generală în capitolul 1:16-17 despre Evanghelie, conținutul și caracterul ei, continuă imediat să spună „Căci...”. „Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri și nelegiuiri ale oamenilor, care înăbușă adevărul în nelegiuirea lor”, și prin ceea ce spune Pavel aici nu face decât să ne readucă la acest lucru. Ai putea spune că versetele 10 la 18 din acest al treilea capitol nu sunt decât o expunere a versetului 18 din primul capitol – mânia lui Dumnezeu care s-a descoperit împotriva oricăror necinstiri și nelegiuiri ale oamenilor. Din această cauză trebuie să facă Dumnezeu ceva, din acestă cauză Și-a trimis Dumnezeu Fiul – pentru că aceasta este starea omenirii.

Prin urmare, când apostolul evanghelizează, o face în acest fel. El nu vine înaintea oamenilor pentru ca de la prima întâlnire să le zică: „N-ați vrea să fiți puțin mai fericiți, sau n-ați vrea să aveți un Prieten, sau căutați voi un călăuzitor?” El nu zice așa ceva. El nu începe cu așa ceva; lui îi este imposibil să facă așa ceva. Ce rost are să pui asemenea întrebări dacă omul se află într-o împărăție rea, dacă omul este sub păcat? Lucrul important nu este dacă sunt fericit sau nefericit, sau orice altceva; întrebarea este: care este relația mea cu Dumnezeu la judecată, în ce împărăție mă aflu eu? Dacă sunt sub păcat, primul lucru pe care vreau să-l știu este cum pot ieși din acea stare ca să intru sub har. Deci trebuie să spunem numaidecât că o evanghelizare care nu începe cu o chemare la pocăință și prin conștientizarea naturii păcătoase a omului este nebiblică. Este greșit să le spui oamenilor că pot veni la Cristos așa cum sunt pentru că mai târziu se pot pocăi și pot învăța ceva despre păcat. Apostolul nu face acest lucru și cred că nimeni altul n-ar trebui să o facă, pentru următorul motiv: care este înțelesul cuvântului „Mântuitor”? Eu zic că vin la Cristos. Mă arunc spre Cristos, Mântuitorul meu. Ce vreau să spun prin aceasta? Din ce mă mântuie El? Care este conținutul mântuirii? Trebuie să aibă un înțeles. Și în momentul când te oprești și pui această întrebare, înțelegi imediat. Sarcina predicării este să le arate oamenilor că sunt sub păcat și să le arate singura ieșire din păcat și ce înseamnă să fii „sub har”. Din această privință, secțiunea aceasta este de o importanță supremă.
Extras din cartea  Dreapta judecată a lui Dumnezeu (Seria Romani, #2), de Dr. Martyn Lloyd-Jones.