Din biografia lui Robert Chapman - Robert L. Peterson


                Bineînțeles că nu toată lumea îl placea pe Chapman. Unii oameni erau foarte ofensați de predicarea lui directă despre păcat și despre nevoia de pocăință. Există o poveste mișcătoare despre dragostea și grija lui pentru unul din acești critici.

Un brutar din Barnstaple s-a supărat atât de rău când Chapman predica în aer liber încât s-a dus chiar în locul unde stătea el și l-a scuipat.

Mai târziu, una din rudele bogate a lui Robert a venit în Barnstaple pentru a-l vizita și a încerca să înțeleagă activitățile lui. Sosind într-o birjă trasă de cai la adresa care i se dăduse, rudei acesteia nu i-a venit să creadă că el stătea într-o locuință atât de simplă într-un cartier atât de sărac. Chapman l-a condus în interiorul curat, dar simplu,  și i-a explicat ce însemna trăirea în dependență de Domnul și felul în care Domnul se îngrijise de toate nevoile lui. Ruda aceasta l-a întrebat dacă putea cumpăra articole de brutărie pentru el. Chapman a încuviințat bucuros, dar a specificat că trebuia să cumpere hrana de la un anume brutar.

                Rubedenia s-a dus acolo, a făcut multe cumpărături și a achitat nota de plată. Când brutarul a aflat că mâncarea avea să îi fie dusă lui R.C. Chapman, a spus că vizitatorul trebuie să fi venit la magazinul greșit. Totuși, cumpăratorul i-a spus că Chapman însuși l-a îndrumat specific la acel magazin. Brutarul, care îl atacase răutăcios și îl criticase aspru pe Robert timp de ani de zile, a izbucnit în lacrimi. La scurt timp, a venit la casa lui, i-a cerut iertare și și-a predat viața lui Hristos.


Extras din "Robert Chapman, apostolul dragostei", scrisă de Robert L. Peterson,editura Perla Suferinței.
Puteți cumpăra cartea aici.