Nu Exista Nicio Ispasire Pentru Omul Care Moare In Necredinta – C.H. Spurgeon


        “Enumera fiecare nelegiuire din calendarul raului si iti voi arata persoane care au gasit iertare pentru ea. Dar intreaba-ma daca omul care a murit in necredinta poate fi salvat si iti voi raspunde ca nu exista nicio ispasire pentru acel om.
        Exista o ispasire facuta pentru necredinta crestinului, pentru ca este temporara; cat despre necredinta finala – necredinta cu care oamenii mor – nu s-a infaptuit ispasire pentru ea niciodata. Poti intoarce aceasta Carte pe toate partile, si vei gasi ca nu exista nicio ispasire pentru omul care a murit in necredinta; nu exista nicio mila pentru el. Chiar daca ar fi fost el vinovat pentru fiecare din celelalte pacate, daca ar fi crezut, ar fi fost iertat; dar aceasta este exceptia condamnabila – el nu a avut credinta. 
        Demoni, prindeti-l! Prieteni ai adancului, tarati-l spre osanda lui! El este lipsit de credinta, este necredincios, iar acestia sunt arendasii pentru care a fost facut iadul. Este partea lor, inchisoarea lor, ei sunt principalii prizonieri, catusele sunt insemnate cu numele lor, iar ei vor sti pentru totdeauna ca “cel care nu crede va fi osandit.”

Articol preluat si tradus de pe Puritan Fellowship