Nebună Ipocrizie – Thomas Brooks


     Condițiile prin care Hristos este oferit in Evanghelie sunt acestea: că va trebui să acceptam un Hristos în întregime cu o inimă întreagă. Acum, luați aminte: un Hristos în întregime include toate funcțiile Lui; și o inimă întreaga include toate capacitățile noastre.
 
     Hristos ca mijlocitor este profet, preot, si rege. Hristos ca profet ne învață. Hristos ca preot ne mântuie și mijloceste pentru noi. Hristos ca rege ne sfințește și stăpânește peste noi.

     Ipocritul poate să dorească sa Îl accepte pe Hristos ca preot pentru a-L salva de mânie, de blestem, de iad, de focul veșnic – dar niciodata nu este doritor cu sinceritate sa Îl primeasca pe Hristos ca profet pentru a-L învăța și instrui, și ca rege să stăpânească și să domnească peste el. Mulți ipocriți vor să accepte un Hristos mântuitor – dar nu vor să Îl primească pe un Hristos stăpanitor, un Hristos care poruncește (Luca 19:27).

     Ipocriților le place să împărtășească cu Hristos bucuria Sa, dar nu doresc sa împărtășească cu Hristos sfințenia Sa. Ei vor să fie mântuiți de Hristos – dar nu vor cu sinceritate să se supună legilor și guvernării lui Hristos. Vor să fie salvați prin sângele Său – dar nu sunt dornici să se supună toiagului Său.

     Dar un adevărat creștin Îl primește pe Hristos în toate funcțiile Sale. Îl accepta, nu numai ca Isus mântuitorul – ci și ca Isus Domnul. Îl primește, nu numai ca Hristos mântuitorul – ci și ca Hristos conducătorul. Îl primește pe Hristos ca pe rege pe tronul Său, cât și ca jertfa ispășitoare pe crucea Sa
.
     Ipocritul dorește doar un Hristos mântuitor, un Hristos iertător de pacate, un Hristos mântuitor al sufletului – dar nu îi pasă de un Hristos conducător, de un Hristos care împărățește,  de un Hristos care poruncește, de un Hristos care sfințește; și asta, la urma urmei, va demonstra păcatul său vrednic de osândă.


Extras din cartea „Touchstone of Sincerity”, scrisă de Thomas Brooks.